«Det er enklere å velge hvis det er få bøker å velge i»

Ungdomsstyret kassererDet har skjedd en omveltning i ungdomshyllene på Kongsberg folkebibliotek. Mandag 12. november rykket ungdomsstyret i Kongsberg bibliotek inn i ungdomsavdelingen. Formålet var å få plukket ut og kassert slik at ungdomsavdelingen skulle framstå mer i tråd med ungdommenes egne litteraturønsker. Henriette Rustand Langeland i styret uttalte til lokalavise: «Det er slitsomt for folk å lete gjennom lange hyller der bøkene står tett. Vi vil ha færre bøker i hyllene, så det blir lettere å orientere seg. Det er enklere å velge hvis det er få bøker å velge i» (Laagendalsposten, 15. november).

Ungdomsstyret får både bestemme over hva som skal vekk og hva som skal kjøpes inn. Får å få et innblikk i nye norske bøker for ungdom, har de blant annet deltatt på «Ungdomsbokgildet» som ble arrangert av fylkesbiblioteket tidligere i høst.

«- Gamle bøker som ikke har noen interesse for ungdom nå til dags – sånne som er skrevet for tjue år siden – de plukker vi ut. – Vi vil ha bøker for ungdom som skildrer ungdom i dag. Mer moderne bøker»

Bøker de selv synes er gode stilles ut på et fast sted i ungdomsavdelingen. Ungdommene må ved sin kassering og innkjøp også klare å ivareta andre ungdommers behov. Ingen gutter sitter i styret per i dag, og det er viktig at de også finner litteratur som er av interesse for dem.
De kasserte bøkene blir delt inn i tre ulike bolker, de som skal kastes, de som skal magasineres og noen få som skal tilbake på hylla etter vurdering fra barnebibliotekaren.

Ungdomsstyret skal jobbe med følgende saker:

  • Forslag til å lage utstillinger
  • Lage kulturkvelder for unge
  • Utforme ungdomskroken
  • Delta på ungdomsbokgildet
  • Søke om midler til ulike aktiviteter på biblioteket
  • Informere andre unge om bibliotekets tilbud
  • Egen ungdomsbrosjyre med ungdomsside på nettet
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: