Unge mødes og dialog opstår

På Ballerup Bibliotekerne blev ord som integration og gensidig forståelse omsat til praktisk handling i 2006. Med økonomisk støtte fra Biblioteksstyrelsens udviklingspulje for folke- og

skolebiblioteker kørte Ballerup Bibliotekerne i efteråret et dialogprojekt ”Unge mødes og dialog opstår (se omtale i Bibliotekspressen nr. 19,2006).

Integration er et af indsatsområderne i Ballerup Kommunes kulturpolitik. Det samme er en børne- og ungepolitik. Her ønskede vi at spille en rolle som bibliotek.

Mange med en anden etnisk baggrund end den danske lever i et parallelsamfund uden kontakt til danskere. Derfor var vores vision at afprøve, om biblioteket kunne medvirke til at skabe kontakt mellem unge(14-25 år) på tværs af etniske og sociale skel. Biblioteket skulle fungere som et multikulturelt torv, hvor unge kunne mødes både i den digitale verden og det fysiske rum. Mødet og dialogen skulle medvirke til at give de unge større viden om hinanden og dermed nedbryde fordomme og barrierer. Vi ønskede samtidig at signalere, at biblioteket også er et sted for unge.

Les hele rapporten 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: