Åpningsforedraget

Åpningsforedraget på konferansen vil bli ved Thomas Wold. Han er studierektor ved Norsk teknisk-naturvitenskapelig universitet (NTNU), Psykologisk institutt, og hans faglige kompetanseområder er blant annet sosial mediebruk, påvirkning, medier som ressurs og risiko, ytringsfrihet og sensur, ideologi i populærkulturen og normer i mediebruk. Han har gjennomført en kvalitativ studie av unges bruk av mobiltelefon og internett, og hvilken sosial og praktisk betydning mediene har for dem i hverdagen. Han er medforfatter av boken ”Mediegenerasjonen”. På konferansen deler han med oss helt ferske forskningsresultat.

Sammen med Ingunn Hagen er han forfatter av boken ‘Mediegenerasjen : Barn og unge i det nye medielandskapet’ (Samlaget 2009).

Forlaget skriver om denne boken:
Boka tek for seg medias rolle i barn og unges liv på bakgrunn av den medierevolusjonen som har føregått dei siste ti åra. Dagens barn og unge er oppvaksne midt i ein medierevolusjon. Dei har tilgang til mange fleire medium enn tidlegare generasjonar, og media er integrert i kvardagen deira på ein annan måte enn før. Det er særleg PC og mobil som har gjort sitt inntog dei siste tiåra, med nettsamfunn, chatting, dataspel og SMS som populære kanalar for dei unge. Samstundes har TV halde på posisjonen sin som det sentrale barne- og ungdomsmediet.

I denne boka undersøkjer forfattarane korleis barn og ungdom lever i det nye medielandskapet. Korleis bruker barn og unge ulike media? Kva betyr media for dei, og korleis verkar dei inn på identiteten deira? Kva rolle spelar media i dagens kommersialiserte barne- og ungdomskultur? Dei nye media har reist nye problemstillingar om unge og medium – vi har fått bekymring om påverknad frå dataspel og om stillesitjande oppvekst framfor skjermen. Forfattarane tek utganspunkt i mediebruken som praksis, der barna sjølve er aktive aktørar og fortolkarar. Alle media inneber både mulegheiter og risiko, og utfordringa er å gjere barna til kompetente, kritiske og reflekterte brukarar.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: