Dataspillgilde – Mats Nordström

Foto: Emilie Brattås

Mats Nordström er bibliotekar ved Malmö bibliotek og har lang erfaring med utlån av tv-spill i bibliotek. Malmö bibliotek startet utlån av tv-spill i 2005, og nå åpner lovverket i Norge også opp for utlån av tv-spill. Mats anbefalte seminarets bibliotekarer spill han selv har god erfaring med fra biblioteket og privat. Han tok for seg alt fra action spillet Halo til plattformspillet Lego. Altså noe for enhver smak og aldersgruppe.
Følg Mats Nordström på twitter

Tekst: Maylinn Basma Bjaaland Hansen

Mats anbefalte blant annet spillene Fifa, Pro Evo, L.A. Noire, Halo, Final Fantasy og Uncharted. I tillegg til

Mass Effect
En rollespill-serie i to, snart tre deler. Spillet baserer seg på mennesker som danner allianser med utenomjordiske raser, for eksempel fra planeten Mars. Man velger selv om man vil være mann eller kvinne og underveis i spillet møter man over 100 ulike karakterer. Spillet er basert på forskjellige problemstillinger man får servert som forespørsler, videre utvikler spillet seg basert på hva man svarer til disse forespørsler. Spillet har aldersgrense 18 år.

Alan Wake
Et eventyrspill som bygger på å utforske løsninger på diverse plot. Spillet handler om en forfatter ved navn Alan som lider av skrivesperre. For å hente inspirasjon oppsøker han og samboeren Alice en øde skog, som dessverre ikke er så øde som de hadde håpet. Alice blir bortfanget og Alans oppgave er å redde henne. Alan finner senere i spillet et manus over alt som skjer, og etter hvert som han leser manuset blir han en del av handlingen.
Dette spillet har aldersgrense 16 år.

Foto: Emilie Brattås

Half Life
En klassisk action spill serie, som er vurdert som et av verdens beste action spill serie. Dette spillet handler også om det utenomjordiske. Her er det en utenomjordisk rase som blir undertrykket av mennesker. Dette er et typisk actionspill hvor man skal springe, gjemme seg, skyte, skjøre motoriserte kjøretøy og overleve plattformene. Spillet har 16 års aldersgrense.

The Sims
Et spill det er vanskelig å kategorisere og legge en handling til. Man lager en figur eller en familie som flytter inn i en by og et hus. Man bygger husene til familiene i byen. Man følger karakterene gjennom flere stadier i livet fra baby, barn, ungdom, ung voksen, voksen, gammel og frem til de dør. Gjennom simmenes liv bygger man seg karrierer, får barn og bygger relasjoner. Spillet har aldersgrense 12 år.

Little Big Planet
Et plattformspill som utfordrer kreativiteten hos spilleren. Her kan man designe egne baner som senere kan lastes opp og som andre spillere igjen kan laste ned og spille videre på, for deretter å gi tilbakemeldinger til designeren. I tillegg til å designe egne baner kan man spille på baner som ligger på spillet fra før. Spillet har aldersgrense 7 år.

Lego
Nok et plattformspill som passer bra som familieunderholdning. To stykker kan spille på samme skjerm, derfor egner det seg hvis en forelder vil spille med barnet sitt. Lego er en spillserie, hvor hvert spill er basert på en kjent film, for eksempel Star Wars og Batman. Det neste spillet i serien kommer i mai og er basert på Pirates Of The Caribbean. Spillet har mye humor og kreative problemstillinger som skal løses.  Aldersgrensen på Legospill varierer fra 3 til 7 år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: