De mest populære sosiale mediene for ungdom

Foto: Peder Torp Mathisen

Med en lekende og ungdommelig tone leder elevene Line og Ziba (Medier og Kommunikasjon, Horten Videregående Skole) oss igjennom foredraget: ”De mest populære sosiale mediene for ungdom”.
Sammen med avdelingsleder for Medier og Kommunikasjon på Horten VGS, Liv Marit Hansen, gir de oss et innblikk i ungdommens syn på sosiale medier.

Tekst: Maria H. Furulund
De to elevene fra Horten Videregående Skole tror at sosiale medier i skolen vil bidra til en mer variert og spennende læringsmåte.
De forteller at de selv er aktive ”mulitaskere”, og tror at det er nettopp mangelen på ting å gjøre som gjør den tradisjonelle tavleundervisningen kjedelig.
Nå vil de åpne for mulighetene for mer moderne læringsmetoder som bruk av nettsider og diskusjonsgrupper.

Foto: Peder Torp Mathisen

Foredraget omhandlet generell innføring i hva sosiale medier er, innføring i de mest populære (Youtube, Facebook, Twitter, blogger og Skype), problemstillinger innenfor etikk og sosiale medier som markedsføringskanal.
Det ble tatt for seg både positive og negative sider ved de ulike mediene, og saken ble stadig presentert både fra ungdommenes ståsted og lærerens.
De to ungdommene snakket positivt om mulighetene for å bruke sosiale medier i skolesammenheng, mens læreren stilte seg mer skeptisk, da dette åpner for konkurranse om oppmerksomheten i klasserommet og store muligheter for juks.
Elevene oppfordrer alle som jobber med unge til å bruke Facebook som informasjonskanal, og tror at dette kan fungere mer effektivt enn dagens læringsarena: www.itslearning.com.
Argumentene lyder at Facebook når større grupper og åpner for diskusjon og samarbeid i en mye større grad.
Det oppfordres også til å benytte seg av Facebook som en markedsføringskanal (f. Eks for biblioteker) da det fungerer raskt og effektivt, og er mer i tråd med ungdommenes eget ”språk”.

Viktige problemstillinger innenfor etikk og sosiale medier ble også presentert. Liv Martin Hansen kunne fortelle hvordan ungdommer fra ulike etniske bakgrunner bruker sosiale medier forskjellig. Det vises sterkest på ungdommenes syn på hva som kan, og bør, legges ut offentlig på f. eks Facebook.

Foto: Lars Rimstad

Foredraget ble rundet av med en spørsmålsrunde, hvor foredragsholderne besvarte spørsmål som var postet på Facebook av deltagerne i salen.


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: