Teknologisk skolehverdag

Med rektor Sven Olav Brekke og musiker Lage Thune Myrberget i spissen, satte Odda ungdomsskole i gang undervisningsprosjektet ”Bråk i Odda”. Ved å bringe teknologien inn i klasserommet, var det ikke bare lærerne som kunne vise sine kunnskaper, men også elevene.

Tverrfaglig undervisning
Opplegget gikk ut på å få ungdommene engasjert i undervisningen på skolen. Ved å ta utgangspunkt i et tverrfaglig prosjekt fikk elevene testet ut bruken av musikk, tekst og analyse med nåtidens teknologi. I tre ulike fag skulle elevene arbeide mot et hovedmål; Felleskonserten.

Facebook som verktøy
Prosessen for å komme i mål var risikofylt. Lærere måtte trå ut av sine komfortsoner og lære av elevene. Utstyr som ”Facebook”,”Xbox” og ”Youtube” var essensielt for å få elevene interessert. Ved å lage en fellesgruppe på den sosiale nettsiden Facebook, kunne alle delta aktivt i undervisningen. I denne gruppen deltok elevene, lærerne, rektor Sven Olav Brekke, musiker Lage Thune Myrberget og forfatter Harald Rosenløw Eeg. Med stort engasjement publiserte elevene tekster de hadde fått i oppgave og skrive. Nå var det ikke lenger en tekst som skulle bare sees av læreren, men en tekst som alle kunne lese og gi tilbakemeldinger.

Kunnskapssamarbeid
I musikktimene ble ”Guitar Hero” brukt som et undervisningselement. Her fikk elever spille mot hverandre og ikke minst sammen som et band. Selv lærere deltok aktivt i undervisningen, og hadde faktisk mindre kunnskaper enn elvene. Dette førte til et helt annen samarbeid mellom lærere og elever. Klassene ble kjent med hverandre på en helt ny og morsomt måte.

Full sal
Elevene hadde fem uker på seg før det hele skulle fremføres under festforestillingen til Litteratursymposiet i Odda. Kjente sanger fra Clash og Bob Marley ble fremført, men også selvskrevne sanger og melodier.. En full sal på femhundre mennesker jublet for elevene da det hele var slutt.

Priser og suksess
Prosjektet ble en stor suksess. ”Bråk i Odda” har vunnet prisen for ”Årets mest innovatie ikt-pedagogikk” i 2011. I mars 2012 ble en ny pris fisket inn; beste prosjekt i kategorien ”Learining Outside the Classroom”. Dette sendte dem videre til Praha. Med en slik framgang, er nye prosjekter i gang for rektror Sven Olav Brekke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: