Om Ung 3.0

Ung 3.0 Konferanse om ungdom og medieliv
Dato:     13. – 14. mars 2013
Sted:     Drammen
Dato:     13. – 14. mars 2013
Sted:     Drammen

Arrangører:
Konferansen er et samarbeid mellom fylkesbibliotekene og utdanningsavdelingene i Buskerud og Vestfold fylkeskommuner.

I 2013 blir konferansen Ung 3.0 arrangert for fjerde gang. De tre forrige konferansene i 2007, 2009 og 2011 samlet mer enn 250 deltakere med bakgrunn fra skole og bibliotek. Vi erfarer at det kommer deltakere fra hele landet, samt fra våre naboland. 13. – 14. mars 2013 er det duket for en ny Ung 3.0 konferanse, denne gangen i Drammen.

 Utgangspunktet for konferansen Ung 3.0 er kunnskap om ungdom, med vekt på deres medieliv, og de mulighetene dette gir oss når det gjelder kunnskapsdeling og kommunikasjon med målgruppen.

Ungdom er aktive brukere av digitale medier som mobiltelefoni, Internett, dataspill, TV og film. Gjennom brukerstyrte  nettfora er de også selv med på å produsere og dele innhold. De ulike mediene blir benyttet både som en sosial arena og møteplass og som et sted for informasjonsinnhenting og underholdning. Vi ser også at blant annet blogging og Facebook i økende grad setter dagsorden sosialt og politisk. Dagens mediebruk innebærer et paradigmeskifte gjennom den forventningen deltakerne har om deling, dialog og åpenhet og om en rask og direkte tilgang på informasjon.

I 2013 vil vi rette et tematisk fokus på kreativitet, medbestemmelse og engasjement.
Spørsmål vi stiller oss er:

  • Hva skal til for at ungdom skal bruke skole- og folkebiblioteket mer, og på hvilken måte kan de ulike mediene brukes til å  formidle litteratur, kultur og informasjon?
  • Hva trengs av kompetanse blant personale for å møte denne utviklingen?
  • Hvordan kan vi møte ungdoms kreative behov i skole og bibliotek?
  • Hvordan kommer ungdoms politiske engasjement til uttrykk, og hva har dette å si for unges medvirkning i dag?
  • Kan vi bruke unge ungdoms/elevers mediekompetanse i opplæringa?

På Ung 3.0 i 2013 vil vi presentere forskning om ungdomskultur og mediebruk. Konferansen vil også gi konkrete eksempler på god bruk av digitale medier innenfor formidling til ungdom. Vi vil videre se på den uformelle læring som skjer ved bruk av digitale medier.

Målet med konferansen er å å skape bedre tilbud overfor ungdom gjennom å tilføre kunnskap om ungdomskultur og mediebruk.
Målgruppen for konferansen er alle som arbeider med og formidler til ungdom, pedagoger, bibliotekarer i skole- og folkebibliotek og kulturarbeidere.

bfk_logo_web1.jpgVestfold fylkeskommune

Reklame

2 kommentar

  1. […] Ungdom er aktive brukere av digitale medier som mobiltelefoni, Internett, dataspill, TV og film. Gjennom nettsider som YouTube er de også selv med på å produsere og dele innhold for nettet. De ulike mediene blir benyttet både som en sosial arena og møteplass og som et sted for informasjonsinnhenting og underholdning. Vi ser også at blant annet blogging og Facebook i økende grad er med og setter dagsorden sosialt og politisk. Dagens mediebruk innebærer et paradigmeskifte gjennom den forventningen deltakerne har om deling, dialog og åpenhet og om en rask og direkte tilgang på informasjon. via ung3null.wordpress.com […]

  2. […] skal jeg på en konferanse som som handler om Ungdom og Medieliv kalt “Ung 3.0” . Det er fjerde gangen denne konferansen arrangeres […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: